Munkahelyek

Munkahelyi tudatformáló tevékenységünk

Elsődleges célunk a fogyatékossággal élő személyek potenciális munkatársainak érzékenyítése, befogadó-készség és a foglalkoztatás növelése, valamint a hátrányos megkülönböztetés csökkenése.
A saját élményeken alapuló tréningen megismertetjük a résztvevőket a látás-, hallás- és mozgássérülés alapvető lehetőségeiről, az alap segédeszközök alkalmazhatóságáról. Előadóink személyes élethelyzeteikkel szeretnénk jelezni, hogy sérüléssel is lehet tartalmas munkát végezni. A segítőkutyák bevonásával tudjuk biztosítani a pozitív befogadó hozzáállást.
A célcsoportban elérhető pozitív változások:
- megismerkedés a látás-, mozgás-, hallásérzékelés megváltozásával kapcsolatban a legfontosabb fogalmakkal.
- személyes tapasztalatszerzés a különféle sérültségekkel élők nehézségeivel, alkalmazott segédeszközeikkel,
- mit is jelent az akadálymentes munkahely mozgás-, hallás- és látássérültséggel élők számára.
Formaválasztás megindokolása: különféle sérüléssel élő előadóink hitelesen tudják közvetíteni az esélyegyenlőség fontosságát, és azt, hogy korlátaik ellenére tartalmas, hasznos munkát tudnak végezni (pl. mozgássérült ügyfélszolgálati munkatárs, hallássérült projektmenedzser). Az Egyesületünk és önmaguk bemutatkozása alatt példaértékű információval szolgálnak a sérüléssel élők munkalehetőségéről (pl. kutyáink kiképzését is magunk végezzük, sőt a sérült gazdák többségének pályafutása sikeres).

A programhoz kidolgozott online tudástár: itt érhető el.

Programban résztvevő helyszíneink:

2013.11.18.  Tihanyi Bencés Apátság
2013.11.22.  Keyserve Kft.
2013.11.22.  MelorIT Kft.
2014.03.13. Auchan